Чеферин: Добрият стар футбол ще се завърне скоро

| Световен футбол

Президентът на УЕФА Александър Чеферин успокои всички, че „скоро ще имаме отново добрия стар футбол“, макар и да предупреди, че „не спортът решава, а политиката“.

От европейската централа продължават да настояват за довършване на местните шампионати и евротурнирите, макар че Холандия и Франция вече прекратиха своите шампионати.

Чеферин е уверен, че футболът ще се промени „само за кратко време“. „Човечеството ще победи коронавируса“, заяви словенецът.

„Видяхме колко чувствителен и раним е нашият свят, след като такава ситуация успя напълно да ни дестабилизира. Футболът е създаден от положителна енергия и до завръщането на футбола хората няма да възприемат ситуацията за нормално.“

„Футболът ще се промени, но само за кратък период. Вече е оцелявал във войни и епидемии в миналото.“

„Скоро ще си върнем добрия стар футбол. Бихме искали да върнем футбола по терените възможно най-скоро, но преди всичко това зависи от решенията на местните власти. С изпълнение на всички медицински изисквания и игра без публика, мачовете могат да се завърнат относително скоро. Но не спортът ще реши, а политиката“, допълни той.

УЕФА променя регламента за класиране в Лига Европа

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още