ЦСКА със сигурност ще е поставен в Лига Европа, ако се класира

Отборът на ЦСКА със сигурност ще бъде поставен в първия предварителен кръг на Лига Европа, ако придобие право на участие в турнира. "Червените" са с коефициент 4.000, което е достатъчно да са поставени дори и при най-мрачните сценарии за край на първенствата, в които отбори с по-високи коефициенти от ЦСКА ще останат да играят в Лига Европа вместо в Шампионската лига.

Все още не е ясно дали Левски ще бъде поставен или не, ако играе в Европа. Коефициентът на "сините" е 3.500, което е майлко най-държавния коефициент, който е 3.475. Именно с него пък ще се представя единствения ни сигурен участник в Лига Европа Локомотив Пловдив. Причина за това е, че клубният коефициент на "черно-белите" е по-нисък от държавния, а по регламент се взима по-високия от двата.

Ако Славия или тим от втората освица се добере до Лига Европа то той със сигурност ще ползва държавния коефициент 3.475.
Към момента отбори с коефициент 3.250 със сигурност са непоставени, а такива с 3.925 със сигурност са поставени.
На този етап се чакат разпределенията на квотите в Румъния, Полша, Словакия, Словения, Албания, Черна гора, както и на отборите от Северна Ирландия, Андора и Косово, които обаче стартират от предварителния кръг.

В същото време са ясни 11 от 17-те възможни съперника на Лудогорец в Шампионската лига. Българите са трети по коефициент в Първи кръг след тимовете на Селтик и Астана.

Сред възможните съперници на Лудогорец са Будочност, Флора Талин, Динамо Брест, Рига, Конас Кий, ФК Европа, Клаксвийк, Рейкявик, КуПС Купио, Силекс, Флориана.

Има сделка: Лудогорец с ново попълнение

Немски клуб предлага безплатни тестове, за да си напълни стадиона

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още