Цветан Соколов пред dsport: Всичко тук е спокойно, Нгапет ми каза, че е добре

Българският волейболен национал Цветан Соколов разкри пред Дарик радио и dsport.bg, че животът в Русия продължава без паника и страх от епидемията от коронавирус. Той сподели още, че се е чул със съотборника си от Зеник Казан Ървин Нгапет, който бе диагностициран с COVID-19, който му е споделил, че чувства добре. Самият Соколов, както и целият отбор на Зенит не са имали контакт със заразения волейболист.

"Да, в сравнение с останалия свят нещата в Русия са много по-спокойни. Тук в Казан дори мога да кажа, че не се усеща паника или страх от тази епидемия. Ние си работим спокойно, ходим си на тренировки, дори по улиците няма хора с маски. Днес за първи път видях от толкова много хора видях едни младежи, които бяха с маски. Дори и не се говори за коронавирус тук".

„Колкото съм спокоен, толкова и не съм. Виждам какво се случва в България, постоянно чета и гледам новини. Радвам се, че доста добри мерки се взимат в България и много бързо се случва всичко. Дай Боже наистина да овладеем това положение и да няма големи щети“, каза Цецо Соколов.

"Вчера и аз прочетох, че Ървин Нгапет е с положителна проба от коронавирус. Не, нямал съм контакт с него от последния мач, който изиграхме от сезона в Сургут. След него имахме три почивни дни, а той веднага след мача си хвана самолета и се прибра във Франция. След това не сме се виждали, но това, което знам е, че той беше поставен под карантина, защото идва от държава, която е с епидемия. Беше поставен под карантина за 14 дни и никой от отбора не е имал досег с него. Първата проба, която е дал е била отрицателна. Друго не знам и не мога да коментирам". 

"Това, което вие знаете го знам и аз от медиите. Той ми каза, че се прибира през нощта, почувствал се е зле и е бил приет в болница. Аз се чух с него, той ми каза, че се чувства много добре. Имал е два дни температура и това е всичко. Дори и вчера разговарях с него – каза ми „Чувствам се много добре, нямам никакви оплаквания и искам вече да се прибирам“, сподели още диагоналът.

Съотборникът на Цецо Соколов - Ървин Нгапет е с коронавирус

"Това, което видях тук – мачът между Динамо Москва и Сургут се игра пред затворени врата, нямаше зрители. На другите мачове имаше допуснасти около 100 и 200 зрители. Това, което знам е, че в Москва няма да се играе мачът със Сургут, другите мачове са при закрити врата. Но да, да кажем, че само нашият спорт в Русия в момента продължава от гледна точка на това, че хокея, баскетбола, футбола спряха. Само ние продължаваме в момента. Но днес видях, че има разпоредба, която гласи, че утре има събрание на федерацията и ще се решава какво ще бъде бъдещето. Така че, чакаме и ние да видим какво ще се случва и тук. Тренировъчният процес си продължава, ние се готвим за финалната шестица. Нашата информация е, че тя ще се играе при затворени врата, без фенове. Но сега просто чакаме да видим какво ще се реши“, завърши Цветан Соколов.

Цялото интервю с Цецо Соколов може да чуето в аудиото!

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още