Цвети Пиронкова: Не съм взела финално решение за US Open и останалите турнири

dsport.bg

Бившата ракета №1 на България в дамския тенис Цветана Пиронкова внесе уточнение относно своето намерение за завръщане в професионалния спорт и участието ѝ на US Open.

Както стана ясно, Пиронкова е дала заявка за участие на турнира от Големия шлем на базата на „защитен ранкинг“, който има преди спирането на кариерата ѝ заради майчинство. Тя уточни, че още не е взела финално решение за участие в Ню Йорк като това ще се случи в следваща седмица. Същото се отнася и за останалите турнири до края на сезона като Пиронкова има желание да бъде част и от Ролан Гарос, но това също зависи от ситуацията с COVID-19.

Цвети Пиронкова попадна в основната схема на US Open

Дора Рангелова: Радвам се за Цвети Пиронкова, надявам се Мико да осъществи мечтата си

Ето какво написа тя в Instagram:

Здравейте, приятели!
Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон.
Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво.
За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезона тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно.
Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и Roland-Garros.
Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си.
Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир.
В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно.
Благодаря ви за разбирането и подкрепата! ❤️

Здравейте, приятели! Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво. За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезона тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно. Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и Roland-Garros. Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си. Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир. В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно. Благодаря ви за разбирането и подкрепата! ❤️

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още