Дълговете на Левски към НАП отново растат, надхвърлиха 5 млн. лева

dsport.bg

Задълженията на Левски към Националната агенция за приходите НАП отново тръгнаха във възходящ ред и надхвърлиха 5 млн. лева, съобщи "Дневник". Това създава притеснения в клуба, че споразумението с агенцията може да бъде прекратено.

Преди седмица при първата си пресконференция като собственик на Левски Наско Сираков обяви, че общите задължения на сините са почти 24 млн. лева. Той посочи, че от тях 4,4 млн. лева са по споразумение за разсрочено плащане към НАП, но към агенцията вече има и 714 хил. лева текущи задължения.

Сираков обяви с точност задълженията на Левски

От клуба обясниха пред "Дневник", че текущите задължения са натрупани в последните три месеца, тъй като заради липсата на средства не са плащани осигуровки и данъци. Откакто изпадна в тежко положение след загубата на финансирането си в началото на годината, клубът започна дарителски кампании, насочени към привържениците. Целта беше да се гарантира събирането на поне 143 хил. лева всеки месец, колкото е месечната вноска по споразумението с НАП. Заради липсата на средства обаче са натрупани нови дългове.

От НАП заявиха, че не могат да обсъждат детайли по споразумението си с Левски. Според информациите то може да бъде прекратено, ако не се плащат договорените вноски или текущите задължения, свързани с осигуровки и данъци.

С Бутонките напред: Левскари, време е да успокоите топката!

От Левски посочиха, че разговарят с агенцията в търсене на решение, за да не се стигне до прекратяване на споразумението. Един от вариантите е месечната вноска да бъде увеличена. Чистите отношения с държавата са ключови за клубовете в процеса по лицензиране. От БФС казаха пред "Дневник", че заради пандемията срокът за подаване на документите за лицензиране е удължен до 30 юни.

През януари изпълнителният директор на Левски Павел Колев каза, че НАП е извършила пълна проверка за година назад, която е показала, че клубът няма просрочени задължения и че се финансира прозрачно. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ