Данаил Кирилов за починалия фен на Ботев Пд: Ще направим всичко да установим истината

dsport.bg

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с премиера Бойко Борисов и фенове на Ботев Пловдив. Малко след това той заяви, че министър председателят му е разпоредил да задейства всички налични международно-правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество между България и Гърция. Кирилов увери, че ще се извършат процесуални действие, които да установят истината за починалия фен на Ботев Пловдив в Солун:

„На тази среща премиерът на Република България г-н Борисов ми разпореди като министър на правосъдието да задействам, да ангажирам всички международно-правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество между България и Гърция, да уведомя гръцкия правосъден министър, да поискам информация за статута на разследването до настоящия момент и да предприема възможните двустранни споразумения и конвенционните режими и да се предприемат всички действия в посока установяване и ефективност на разследването в Гърция“, каза Данаил Кирилов.

„Главният прокурор се ангажира да започне образуването на досъдебно производство и в България. Голяма част от процесуалните действия ще бъдат извършени оттук, които да установят истината за загубата на българския ни събрат“, добави той.

Чуйте повече в аудиото!

Ужас! Фен на Ботев Пловдив загина в Гърция след сблъсък с ултраси

Феновете на Ботев Пд: Почивай в мир, братко!

Готови са резултатите от аутопсията на починалия фен на Ботев Пд в Солун

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още