Полузащитникът на Англия Деклан Райс призна, че играчите изпитват огромно напрежение след неубедителното начало на Евро 2024. Въпреки че отборът на Гарет Саутгейт оглавява Група "С" с четири точки и е почти в елиминациите преди мача срещу Словения във вторник, играчите относеоха доста критики след равенството 1:1 с Дания.

"Всички толкова много искаме да направим страната си горда. Всички ние толкова много искаме да спечелим, да бъдем лидери, да излезем там и да дадем на хората спомени за цял живот и понякога може би оказваме твърде голям натиск върху себе си. А можем просто да излезем и да се наслаждаваме", каза Райс.

"Мисля, че вероятно сега има по-голям натиск отвън само заради силните сезони, които имаха някои от нашите играчи. Ако погледнете головете, които Фоудън, Белингам, Хари Кейн и Букайо Сака са отбелязали тази година, броят им е над 100. Разбира се, има очаквания, защото те са най-добрите футболисти в света. И това важи за всички в тима. Ще има това огромно напрежение. Това е Англия на голям турнир. Но това е нашата работа и трябва да се справям", добави той.

"Мисля, че това са просто връзки по целия терен. Ние работим върху нашата преса през цялото време", сподели още английският национал.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS