Сапунената опера с Усман Дембеле продължава с пълна сила. Французинът отбеляза известен напредък в преговорите с Челси, но в крайна сметка е останал разочарован от финансовото предложение на лондончани и това е причината все още да не им е дал положителен отговор, пише „Daily Mail“.

Обкръжението на Дембеле смяташе, че Челси ще заложи много по-силен ход, но интересът на „сините“ към Рахийм Стърлинг ги принуди да предложат на 25-годишния французин по-умерени финансови условия и всичко е във въздуха.

Челси предлага четиригодишен договор на Дембеле и по-висока заплата от последната оферта, която от Барселона направиха на футболиста.

Дембеле вече е провел няколко разговора с Томас Тухел, който се опитва да го убеди да премине на „Стамфорд Бридж“. Французинът се обади и на Шави Ернандес, след като чу последната оферта от страна на Челси. Целта му беше да накара каталунците да увеличат още малко своето предложение, за да остане на „Камп Ноу“, но „блаугранас“ няма да полага повече усилия. От клуба поддържа предложението и смятат, че той ще направи грешка, ако отиде в Челси заради тази не толкова голяма икономическа разлика.

От Челси са поискали по-бърз отговор от Дембеле, защото трябва да планират своя отбор за следващия сезон.

Договорът на французина с Барселона изтича на 30 юни.

Барселона също чака решението на Дембеле, за да може да планира своите действия, защото ако французинът остане на „Камп Ноу“, каталунците няма да вземат Рафиня и спестените пари ще отидат за привличането на нов централен защитник.

Барселона може да контрира рязко Дембеле

Дембеле изпрати SOS до Шави, но получи повече от категоричен отговор

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS