Футболист №1 на България за 2023 г. Кирил Десподов говори за ситуацията в националния отбор и изрази надежда, че в бъдеще ще има по-голяма конкуренция за наградата за най-добър футболист в страната ни.

„Искам още веднъж да ви благодаря за тази невероятна награда, че ми гласувахте доверие и тази година. Огромна чест е да спечеля тази награда, аз съм го казвал – тя много задължава, но и е плод на много труд и усилия, дори да кажа, че и мъка е имало през изминалата година. Лоши резултати, лоши моменти, но накрая, когато получаваш такива индивидуални награди, има удовлетворение от работата ти и е стимул за следващата година да се развиваме и да продължаваме да градим“, започна Десподов относно наградата.

„Аз мисля, че има конкуренция. Нито Илия Груев, нито Ивайло Чочев, а и другите футболисти, които са номинирани, не са ми конкуренция. Аз не го виждам по този начин. Казах и на сцената, че който и да спечели от нас тримата, нямаше да е незаслужено. И тримата полагаме усилия, и тримата постигаме успехи, кой в единия си отбор, кой в другия, но ще се радвам, ако конкуренцията бъде още по-сериозна и има футболисти, които се представят още по-добре и са ни конкуренти на нас, защото това означава, че ще имаме повече добри футболисти в националния отбор“, каза Десподов за конкуренцията за приза, който той печели за четвърти път.

Той коментира и развитието на националния отбор, както и избора на Георги Иванов  за президент на БФС: „Надявам се, всички ние се надяваме, ще направим всичко възможно. Колкото и клиширано да звучи, колкото и да повтаряме всеки път – ние даваме всичко от себе си. Нека сега оставим г-н Иванов да работи и резултатите ще си покажат. Аз мисля, че всеки един заслужаваше да спечели. Той спечели, което означава, че той е заслужавам най-много, като е спечелил доверието на клубовете“.

„За съжаление, последният лагер, който играхме миналата година, с националния отбор, всички знаете какви сцени имаше не на трибуните, а извън трибуните. Силно се надявам хората да се обединят, да има сплотяване и хората да започнат да ни подкрепят и нас, да вярват в нас. Винаги съм си мислел, какво позитивно нещо имаш от това, да излезеш и да плюеш и да хейтиш някого. Тази негативна енергия, която хвърляш, ти се връща обратно и аз това го вярвам. Вие знаете аз колко хейт съм отнесъл в последните 3 години. Трябва да мислим позитивно, да сме по-сплотени. Ние играем на терена, вие на трибуните, всички да сме заедно като един юмрук и да мачкаме напред“.

„Не ми се мисли, че не знам какво ще ме направи (б.р. Христо Стоичков), наскоро се чувах с него. За мен е огромна чест. Това са имена, които са постигнали най-много в българската история, тези две имена, които са пред мен. Най-важното е да сме здрави, защото тогава постигаме успехи, както индивидуални, така и отборни, а отборната работа е на първо място и това е най-важното“, каза той за това, че може да изравни Христо Стоичков, ако спечели още една награда за Футболист на годината.

„Може би бих отличил тази, която спечелих, след като преминах в Лудогорец, но всяка награда е сладка и е едно отблагодаряване за труда ни. Ние наистина много труд и усилия даваме, наистина не е лесен животът на футболиста. Лесно е да гледате как сме облечени и какви коли караме, но ако влезеш в обувките дори на един футболист, дори за един месец, ще види, че не е лесно. Не само във футбола, не само на терена, но извън терена. Много са нещата, с които трябва да се справяме. Подкрепяйте футболистите, дръжте българските футболисти, не ги хейтете, защото ние сме една нация и трябва да се подкрепяме“, завърши Футболист №1 на България за изминалата календарна година.

За трети пореден и общо четвърти път - Кирил Десподов е Футболист на годината!

Илиан Илиев стана Треньор на годината

Идеалната петица на българското първенство за 2023 г.

Петър Хубчев получи наградата ''Лъвско сърце Трифон Иванов''

Гонзо ще направи опит за среща с Бербатов (ВИДЕО)

Илиев: По-трудно е Черно море да стане шампион, отколкото България да се класира на голямо първенство (ВИДЕО)

Илия Груев си пожела да играе във Висшата лига и на Световно (ВИДЕО)

Чочев за мачовете с Танзания и Азербайджан: Няма слаби отбори (ВИДЕО)

Дерменджиев: Трябва да гледаме напред, а не да сме черногледи (ВИДЕО)

Евдокия Попадинова: Може някой път да се пробваме срещу мъжкия национален отбор (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS