Димитър Бербатов: Какво си присвои БФС от идеите ни и какви са акцентите от програма ни (ВИДЕО)

dsport.bg

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов разпространи видео, в което представи кои от идеите на него и екипът му са били присвоени от сегашното ръководство на футболната централа.

Ето какво показаха в клипа от екипа на Бербатов:

Въвеждане на минимални критерии за използвани на играчи до 21 години 

"В началото на 2021 след заседание на Изпълнителния комитет БФС обяви своите „големи“ промени в наредбата за Първанствата и турнирите, като въвежда финансови стимули за отборите, които използват млади играчи поне 45 минути всеки мач. Димитър Бербатов и екипът му представиха като едни от най-важните приоритети изготвянето на 10-годишна стратегия за детско-юношеския и аматьорския футбол. Именно там екипът ни дава предложение, че трябва да има не само изискване, а и стимули за участие на футболисти до 21 години в професионалния и аматьорския футбол. Едва след това Изпълнителния комитет на БФС излиза с официално решение, че за играч, който е на възраст до 21 години и участва минимум 45 минути в двубой за първенството БФС ще плаща 250 лева във всеки един случай".

Задължителна работа по проект на УЕФА „Футболна федерация на бъдещето“ за стратегическо развитие

"В началото на 2022 година Борислав Михайлов се похвали, че похвали, че БФС е една от първите федерации, която е започнала работа по този проект, което си беше откровена лъжа. Работатга на БФС с УЕФА по „Футболна федерация на бъдещето“ започна много след пресконференцията на екипът ни, на която им подсказахме за тази задължителна стъпка. На практика се прави нещо, което така или иначе е задължително"

Намаляване на разходите на клубовете и въвеждане на електронно картотекиране за аматьорските клубове

"Година, след като ние анонсирахме възможностите за намаляване на разходите и въвеждане на електронно картотекиране за аматьорските клубове, Борислав Михайлов обяви „революционно“ развитие в дигитализацията на БФС"

"Като цяло това са само някои от присвоените неща. Присвоиха се и много други, в което няма нищо лошо, след като е в интерес на българския футбол. За съжаление трябва да отбележим, че тези хора нито са способни да създават нещо сами, нито да го въведат в реалния футболен живот, да го държат функциониращо и да го доразвиват".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ