Димитър Бербатов: Оценката на БФС - ''двойки'' на много места

dsport.bg

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов постави "слаба" оценка на свършеното от родната централа. Той говори пред медиите, след като посети деца от академията на ЦСКА. Бербатов също така разкри, че в момента от БФС се разпространява декларация, която удостоверява, че клубовете се отказват да обжалват решенията на Конгреса.

"БФС задължава клубовете да подпишат декларация, според която не искат да се обжалват решенията на Конгреса. Тези декларации се разпространяват в момента. БФС измами и не си спази устава на конгреса, защото трябваше да има балотаж. Сега обаче им казва: "Отказвайте се от това обжалване, ние ви измамихме, но ще си продължим, вярвайте ни". Не можеш да задължиш някой клуб как да гласува. Видяхте какви разминавания има и клубовете решиха да обжалват. БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има Конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март". 

"Подписката за изборен Конгрес върви добре. Те ще се опитат да я премахнат, но на тази дата им свършва мандатът. Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Самите клубове останаха разочаровани от конгреса и провеждането му, нямаше балотаж. Изпълкомът пак е с президенти вътре, промяна няма, а ти си пишеш "шестици". ". 

"Нашият план и посланията ни са постоянно в публичното пространство. Времето за промяна е тук. Уставът на БФС трябва да бъде променен. Няма нищо ново. Нашите послания са едни и същи". 

"Протоколът беше прикрепен към пълномощно на адвоката на БФС. Този документ не може да се гледа. Затова и протоколът бе прикрепен към него, за да не го види никой. Един клуб искаше протокола, но не му се даде. 100 процента има още нарушения. Най-голямото разминаване е с аудиозаписа". 

"Очаквам същите неща от БФС. Пак има подтикване, притискане: "Вземи тези топки, тази екипировка, пък после гласувай за нас". Мисля, че има клубове, които не искат да приемат това, което правим. Задължението ни е да покажем нашата платформа, а те как ще гласуват си е тяхно решение. Трябва обаче да се действа по устав и по закон".

"Оценката на БФС - трябва да сложим двойки на много места. В по-голямо количество са двойките, може да има и тройки някъде, но не са много. Да си слагаш шестици навсякъде обаче не е добре. Показваме нещата, които трябва да се подобрят, но нищо не се прави от тях".

Бербатов: Очаквано - протоколът от Конгреса е сериозно манипулиран

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още