До 5 хиляди зрители на съоръженията в Токио

dsport.bg

Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио ще допуска до пет хиляди зрители на спортните съоръжения по време на състезанията. Това съобщи японската агенция „Киодо“, позовавайки се на собствени източници.

Игрите трябва да започнат в края на този месец, а решението колко фена ще бъдат допускани трябва да се вземе до четвъртък, когато е насрочено онлайн заседания на организационния комитет.

На 21 юни организаторите на Токио 2020 поставиха граница от 10 хиляди души, която ще бъде свалена на половина по-малко от три седмици по-късно.

Според вестник "Маиничи" японското правителство обсъжда и вариант за провеждането на Токио 2020 без публика по трибуните. Точно такива са съветите на здравните власти в страната на изгряващото слънце.

Томас Бах с призив за масова ваксинация преди Токио 2020

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още