Добромир Димитров пред Дарик: В Пазарджик сбъдвах мечтата си, но не можех повече да чакам

''Положението е много тежко за 60 клуба, много съдби зависят от спорта'', каза още волейболистът

Ексклузивно
Инес Павлова Инес Павлова

Волейболистът Добромир Димитров даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport, в което с тъга разказа за напускането на Хебър и родния Пазарджик, където финансовото състояние не е никак добро, и преминаването му в италианската Серия А2, където ще играе за Сиеко Сървис (Ортона).

200 лв Начален Бонус Спорт!

Преди него Хебър напуснаха Николай Къртев, Джулио Саби, Якопо Масари, Микеле Баранович, Красимир Георгиев и Розалин Пенчев.

„В Италия ще продължа сезона, за съжаление. С голяма тъга си тръгвам от България, защото имах огромни надежди, че нещата ще се оправят, но повече не мога да чакам и ми се налага да замина. Отборът в Италия е в А2, Ортона се казва. Познато име от нашето първенство играе там, от Дея Волей – Стефано Патриарка“, заяви разпределителят.

„Да, нещата се развиха много бързо, поради факта, че отборът в Италия има спешна нужда от състезател. На мен ми се искаше да изчакам, да видя дали ще има подобрение на ситуацията с Хебър, но буквално два дни нещата се развиха и никой не можеше да чака повече. Цялата надпревара бе с времето“, разказа той за преговорите със Сиеко Сървис (Ортона).

Той открои целите пред новия си отбор: „Да, това е целта. Оставане като минимум в А2 и колкото може постигане на добри резултати. Форматът е малко променен там, Купата ще се играе след минаване на плейофната фаза, ще бъде интересно“.

Димитров смята, че това не е стъпка назад в кариерата си: „Не, в никакъв случай. Аз съм от Пазарджик и имах мечта да играя в родния си град. След толкова години в чужди градове, мечтата ми се сбъдваше там. Със сигурност мечтата ми се сбъдваше там, защото първенството в Италия е много добро, въпреки че е А2. Те вървят възходящо и като федерация относно състезателите, играчите вече са професионалисти, а до миналата година не беше така. Не мисля, че е крачка назад, даже напротив, защото вече се гледа с различно око на А2“.

„И спортно-технически са, защото има предстоящи мачове и тепърва ще трябва да се търси отборът, който ще играе, кой ще успее да остане, кой няма да успее. Имах голяма надежда, че ако наистина се налага, аз да съм последният, който да си тръгне. За съжаление, нямах тази възможност. Стискам палци на момчетата ако могат, да издържат още малко, при мен нямаше такава възможност в личен план“, каза той за атмосферата в Хебър.

Добромир Димитров разказа за проблемите в клуба и срещите с местната власт: „Имаше срещи, инициирани от наша страна. В медийното пространство имаше неверни неща. Имахме среща с новия кмет, който обеща пред нас, че нещата няма да се влошат. Уви, това не се случи. Впоследствие очаквахме поне една среща, инициирана от него, за да ни каже, че няма да успее да си удържи на обещанието, че имат разходи в Общината. Такъв разговор не беше иницииран, следователно капитанът и треньорът поеха инициативата и се направи среща с него, за да се разбере и момчетата да знаем за какво иде реч“.

„Точно така, евентуална някаква помощ ще има през януари. Надявам се да е по-рано, защото положението е много тежко има ангажирани много съдби в отбора, а и не само в него. В целия спорт в Пазарджик има ангажирани изключително много семейства и не трябва този град да остане без никакъв професионален спорт. Ще бъде лошо за абсолютно всички – и за децата, и за подрастващите. Дадохме им насоченост и се надяваме това нещо да не се провали. За волейбола – надявам се да не е пагубно за цялото първенство, защото без Хебър може да има сериозен отлив на състезатели и се надявам хората да разберат какво може да направят и да не позволят да се случи“, допълни волейболистът.

„Не е само волейбол и футбол, става въпрос за всички 60 клуба, които са в общината. Става въпрос за много хора. Надявам се, че новото управление да си дава сметка, че не може да го допусне и да направят нещо по въпроса при първа възможност. Разбирам, че и на тях не им е лесно, но навсякъде в България е така и не трябва да се търсят извинения, а трябва да се търсят действия“, каза той за общото влияние на финансовия недостиг в спорта в Пазарджик.

„Да, засега е до края на сезона. Пътувам утре, защото след полета може би ще имам време за една тренировка и на другия ден пътуваме за гостуване и трябва да участва на всяка цена“, завърши Димитров.

Българин стана най-младият волейболист, играл в Италия

Нов голям трансфер във волейбола – Нефтохимик взе Розалин Пенчев

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още