Dsport в сърцето на една реликва преди най-старото столично дерби

Ще ви разходим във вътрешноста на светлинното табло на стадион "Славия". Как се управлява, кой точно мести цифрите при отбелязване на гол и още много любопитни и невиждани досега неща

Пореден епизод на едно 100-годишно съперничество предстои тази събота. Славия и Левски се изправят един срещу друг в най-старото столично дерби на стадион "Славия" от 20 часа.

И след като многократно ви споделихме, че в най-новия спортен сайт на България трябва да очаквате по-нестандартни и различни материали, решихме да ви покажем нещо много интересно и старо. Ще ви разходим във вътрешноста на светлинното табло на стадион "Славия". Как се управлява, кой точно мести цифрите при отбелязване на гол и още много любопитни и невиждани досега неща. 

През 2016-та на 13-ти септември пак преди мач Славия-Левски таблото отново светва, а сега пак преди голямото столично съперничество, ще ви разкажем историята му.

Ставри Петров Христов, по-известен като художник, е на стадиона на най-стария столичен клуб от далечната 1969-а година. От около 10 години помага с каквото е полезен на клуба, а от 2016-аа година когато отново тръгва реставрираното табло, е на почти всеки мач. 

Макар и на 80 години, Ставри прави големи гимнастики, за да стигне до вътрешността на таблото, откъдето се управлява целият процес. 

Петров не крие обичта си към Славия и именно тя го държи все още в прекрасна кондиция. В любопитен разговор "човекът-часовник" разказа за почитателите на dsport.bg цялата история на тази част от стадиона.

За финал Ставри Петров обучи екипа на dsport.bg как се работи с техниката и в случай, че се наложи от ръководството на Славия могат да използват и нашите услуги.

Има ли смисъл Славия да бие Левски?

Абонирайте се за нашия канал, за да не пропускате нито едно видео - http://bit.ly/2Y2jDJK

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още