Два английски клуба разчитат на държавна помощ

Елитните английски Норич и Нюкасъл разчитат на държавна помощ, за да оцелеят по време на пандемията от коронавирус. Според местните медии двата клуба са пуснали повечето си служители в отпуск, а голяма част от заплатите им се поема от правителството.

Нюкасъл ще разполага с 200 милиона за трансфери

"Решението бе взето в търсене на най-добрия изход за клуба и служителите. Бяхме откровени, че клубът се самоиздържа. Ако имахме налични пари, за да не използваме тази схема, нямаше да го правим", обясниха oт ръководството на Норич.

Според медиите на Острова Норич и Нюкасъл са пуснали в отпуск по над 200 души персонал. Служителите ще могат да получат до 2500 паунда на месец от държавата заради ситуацията.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още