Новак Джокович нямаше право да пътува до САЩ, за да играе на турнирите в Индиън Уелс и Маями, така че сръбският ас използва времето за кратко пътуване до Дубай.

Най-добрият тенисист в света не замина за туризъм, а за повече информация относно реализацията на своя бизнес проект, инвестиращ в стартиращи бизнеси в Обединените арабски емирства. Доказателство за това е фактът, че по време на краткото си посещение Новак се срещна с шейх Хамдан бин Мохамед ал Мактум, както и с Халфан Бехлул, генерален директор на фондация „Дубай фючър“.

„Научих много уроци от това преживяване, обичам вълнението да правя нещо от нулата, да изграждам проект от нулата, така правя паралел с моя живот и кариера“, коментира Джокович.

„Докато говорим, бизнес екипът ми търси различни места, за да инвестира капитала, който притежавам. Както вече казах, Дубай е сериозен приоритет, този град е много важен за мен като тенисист, използвах го за туризъм и като тренировъчна база, сега искам да е място на моите сериозни инвестиции“, добави Ноле.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS