Българинът Едисон Йорданов мисли за напускане на белгийския Вестерло, призна самия играч в специално интервю за Дарик радио и dsport. 30-годишният футболист, който попадаше и в плановете на националния отбор, е работил с новия треньор на ЦСКА Томислав Стипич. Двамата са работили с немския Щутгарт Кикерс през сезон 2015/2016 година. Вижте какво каза Йорданов за Стипич в линка по-долу.

Едисон Йорданов за новия треньор на ЦСКА: Той е емоционален, иска смел и офанзивен футбол

30-годишният десен бранител изигра 14 мача и отбеляза 1 гол за Вестерло през изминалия сезон, но разкри, че има планове за трансфер, тъй като иска да играе по-редовно.

„За мен сезонът не беше добре. Имахме много проблеми. Два пъти сменихме треньора. Ръководството купи много играчи за над 20 млн. евро. Като отбор не се адаптирахме добре. За мен мисля, че визията на клуба се смени. Разчитат на млади играчи. Купуват много, искат да продават. Това е моделът. В моя отбор има големи инвеститори. За мен не е добро място в момента. Имам договор за още 1 година, но съм амбициозен. Чувствам се в добра форма. Треньорите винаги ме уважаваха, но визията е друга. Аз искам да играя, искам да давам и опит, да бъда лидер. Ще видя какво ще се случи лятото“, каза Йорданов.

„Мисля за трансфер. Отборът ми го знае. Аз съм играч, който много тренира и иска да се развива. Не съм човек, който да си каже: „Имам добър договор, трябва ми спокойствие“. Искам да имам конкуренция и да имам честен шанс да играя. Ние играхме до 26 май, последните 2-3 седмици говорихме с отбора, за да знаем положението. Постепенно започват трансферния прозорец. Вероятно ще започна подготовка с Вестерло. До края на август има време“, допълни той.

Едисон Йорданов не изключи възможността да заиграе в българското първенство. „Следя българското първенство. То се развива. Когато идваш от Белгия, то е по-високо от българското. Ако е в България трябва да е в топ отбор. Това е категорично. Обаче да, защо не? Да имах оферти от България преди да подпиша с Вестерло. След това имам договор с клуба и не съм търсил нов отбор. Сега моята ситуация се промени. Бяхме във Втора лига, сега имаме 40-50 мача в Първа дивизия, играх в националния отбор, вкарах гол на Андерлехт, Стандарт Лиеж. Аз идвам от чужбина, но знам българския манталитет. В България знам, че трябва да се намери добър микс от българи и чужденци. Да, интересно би било, но ще видим“, заяви още той.

Относно националния отбор Йорданов каза: „Първата стъпка е да намеря отбор, където съм уважаван като играч. Миналат година много тренирах, но играех малко. Сега искам да покажа какво мога. Ако аз съм във форма и хората в България ще го видят. Всичко зависи от мен“, завърши той.

Голям Иван Дюлгеров, България не се даде на Румъния

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS