Българинът Едисон Йорданов е работил с новия треньор на ЦСКА Томислав Стипич. Стипич е бил наставник на Йорданов в немския Щутгарт Кикерс през сезон 2015/16 година. Йорданов даде специално интервю за Дарик радио и dsport, в което говори за впечатленията си от Стипич. Той също така заяви, че обмисля вероятността да напусне белгийския Вестерло и не изключи възможността да заиграе в българското първенство.

Едисон Йорданов иска трансфер от Вестерло, не изключва да играе в България

„Минаха много години от времето, в което работихме заедно. Вероятно той се е развил, както и аз за тези 8-9 години. Той е много емоционален треньор, който иска да играе смел и офанзивен футбол. В Щутгарт Кикерс ни взе, когато бяхме последни, нищо не ставаше както трябва. С него играхме добре. Губихме, защото имаше малшанс, а и бяхме изостанали с точките, но той работеше добре. С емоция, с раздаване, иска да играем футбол, да се забавляваме с топката. Комуникира добре с играчите, ще бъде интересно в ЦСКА“, заяви Йорданов.

Той обича да е близо до играчите, обаче иска и дисциплина. Ще ти каже, ако играеш лошо и ще ти каже как да го правиш по-добре“, допълни футболистът.

Йорданов коментира и възможността Стипич да го привлече в ЦСКА. „Не знам, ще видим, не съм мислил по този въпрос. Да, ние се познаваме. При него обаче аз играх на друга позиция. Тогава играх офанзивен халф, сега съм десен бек. Моята кариера и това как играя, много се промени. Той ме познава като човек и манталитет, уважава ме“, заяви Йорданов.

Според него едно от предизвикателствата пред Стипич е да опознае българския манталитет. „Не е лесно да влезеш в българската действителност. Трябва да се адаптираш. Той беше треньор в Хърватия, не е така далеч от манталитета, който е в България. Трябва да се адаптира, но ще върви. ЦСКА, Левски, Лудогорец са големите отбори. Феновете очакват титли и трябва да видиш като треньор да имаш резултат“, заяви още Йорданов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS