Ексклузивно: Лечков се е подписал ЗА Касабов (документ)

Веско Вълчев Веско Вълчев

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков се е подписал под документ, чрез който се отказва да поеме функциите на временно изпълняващ длъжността президент на БФС в полза на Михаил Касабов. Това става ясно от публикуваните в Търговския регистър документи, свързани с вписването на Михаил Касабов като президент на БФС, видя dsport. Преди няколко дни Лечков заяви в интервю за Дарик радио: „Не съм подавал оставка, нито съм давал писмен отказ“.

Лечков за dsport и Дарик: Уж нищо не е наред в българския футбол, пък толкова апетити за президент

Лечков: Ще ръководя БФС до края на мандата, който иска друго, да следва закона

Йордан Лечков: Ръководството на БФС е легитимно

Документите обаче показват друго. В публикуваното решение на Изпълнителния комитет се виждат ясно подписите на 12 от 13-те присъстващи членове, а на най-горна позиция е парафът на Йордан Лечков. Единственият, който не се е подписал под решението, е Спас Русев, който напусна по-рано заседанието. Липсва и името на Кирил Домусчиев, който не присъства на Изпълкома и не бе упълномощил свой представител.

В Търговския регистър е публикувана и оставката на Борислав Михайлов, която е повод за решението на Изпълнителния комитет.

Забележка: Подписите на членовете на Изпълкома и Борислав Михайлов са частично закрити от редакцията на dsport.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още