Българската националка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева стана световна шампионка на топка на Световното първенство за девойки в Румъния.

Краснобаева изигра впечатляващо композицията си и получи оценка от 32.100 точки (15.300 за трудност, 8.250 за артистичност и 8.550 за изпълнение). 

Във финала на обръч по-рано през деня тя остана в подножението на стълбичката, завършвайки четвърта. В отборната надпревара националният отбор на България спечели златните медали, а ансамбълът стана абсолютен световен шампион за девойки. В индивидуалната надпревара няма класиране за многобой. 

На лента Никол Тодорова спечели сребърното отличие с 29.400 точки. 

Във финала на пет въжета ансамбълът за девойки добави сребърно отличие към златото си от многобоя. Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова играха без грешка и бяха оценени с 30.250 точки (15.300 за трудност, 7.500 за артистичност и 7.500 за изпълнение). Златото отиде при отбора на Израел, който получи 30,750. Същото се случи и на пет топки. Златото бе за Израел, а среброто за България. Момичетата ни този път обаче допуснаха грешка точно на финала. 

Историческо злато за България в многобоя на Световното за девойки!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS