Със съчетанията с пет въжета и пет топки завърши надпреварата при ансамблите на Световното първенство по художествена гимнастика за девойки, което се провежда в Клуж - Напока (Румъния). България бе представена от ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.

Блестящо изиграни композиции и с актив от 62.050 (31.750 на 5 топки и 30.300 на 5 въжета), грациите на Кристина Илиева и Жанина Иванова, се окичиха заслужено със златните отличия в многобоя на Световното първенство за девойки. Това е първа титла в историята за страната ни от шампионата при девойките.

Грациите от тима заедно с Елвира Краснобаева и Никол Тодорова взеха и отборната титла. Така България грабна два златни медала и се класира и за двата финала на отделните уреди в утрешния финален ден на надпреварата.

Сребърният медал в мнобоя отиде при ансамбъла на Израел с резултат от 61.900. 59.400 бяха достатъчни да на Азербайджан се окичат с бронза.

Съдия за България в ансамбловата надпревара е Християна Тодорова, която днес бе в панела за артистичност на пет въжета. Водач на делегацията ни и неотлъчно до момичета е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Член на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика е Мария Петрова, която е и вицепрезидент на комитета и на БФХГ.

Краснобаева получи специална награда на Световното в Румъния

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS