Новият собственик на Берое Ернан Банато говори ексклузивно пред Дарик и dsport за това как се е решил да придобие клуба, новият треньор, юношите на клуба и целите пред отбора. 

"Ние гледахме за различни възможности из България. Когато видяхме тази с Берое - с историята, феновете, града ни заинтригува този проект. Бяхме много добре посрещнати от хората в града", започна Банато. 

"Ние говорихме няколко пъти с хората, които ръководиха клуба. Те ни помогнаха. Нямахме много време да се подготвим за следващия сезон. Това малко усложни нещата", призна още той. 

"Всеки клуб има нужда от много професионалисти, които да работят в него. Планираме много промени защото се нуждаем от промени, за д видим промяна. В този момент се срещаме с много местни хора и търсим професионалисти във всяка секция на клуба, който да помогнат за добрата работа в клуба."

"Планираме да задържим някои от хората, които работят в клуба. Имаме нужда и от нови хора, но планираме и да задържим някои" 

"Това е треньор, който ние познаваме. Знаем как работи. Взехме го, защото вярваме в младите отбори, младата генерация. Планираме да работим здраво с младите, с юношите, втория отбор. Ще се опитаме да адаптираме юношите в първия отбор. Искаме да използваме неговия опит с младите играчи, за да можем да имаме повече такива в първия отбор", каза Банато относно новия треньор на старозагорци Густаво Араголаса.

"Ще се опитаме да подобрим отбора. Защото клубът и градът имат нужда да имат добър отбор. Ще се фокусираме върху младите и академията. Планираме да изберем местни професионалисти и да добавим такива "отвън", които да помогнат с тази задача."

"Работим усилено. Имаме много играчи във фокус, които да дойдат и да са готови за първата тренировка. По тази причина вече обявихме треньора и ще има играчи, които да попълнят отбора в следващата седмица. Имаме 12 играчи с договори. Имаме и юноши с договори, които ще влязат в първия отбор, но всичко зависи от това колко играчи ще дойдат и колко играчи ще са нужни, за да попълним отбора. Ще започнем подготовка с 18 или 20 играчи", разкри още новият шеф на Берое. 

"Нашите цели са Берое да се конкурира с големите отбори. Мислим за европейските клубни турнири. Градът, феновете и клубът заслужават да са на върха. Затова искаме да има професионалисти в клуба, които да работят за това."

"Ще се срещнем с феновете, щастлив съм да го направя. Нуждаем се от феновете. Планираме да работим така, че хората в Стара Загора да пълнят стадиона. За това ще работим много", завърши Банато.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS