Девойките на България до 18 г. се прибраха в България. Те бяха посрещнати лично от Стефан Цветков, президент на Българската федерация по тенис.

Българките триумфираха убедително с титлата на Европейското отборно първенство в Гранвил (Франция). Нашите момичета спечелиха пет последователни победи за да спечелят първото място.

България беше в състав Ива Иванова (ТК "Черно море Елит", гр.Варна), Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) и Александра Габровска (ТК "Каратанчева", гр. София) с капитан Велиан Бакалов. Нашите момичета постигнаха пет последователни победи за да спечелят първото място.

Това е втора титла в историята за нац. отбор на България за девойки до 18-годишна възраст от Европейско отборно първенство! С този успех България защити титлата си от миналата година, спечелена тогава от Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова с капитан Михаил Атанасов.

„Много съм щастлива от постигнатото. Смятам, че това е доста голям успех за нас и за България. Искам да благодаря на съотборничките ми за целия труд, който положиха и за цялата подкрепа. Като цяло всички мачове за мен бяха трудни. Може би най-трудно ми беше срещу Франция. Там успях да спася и мачбол.", коментира при пристигането си в България Росица Денчева.

Ива Иванова заяви, че на финала срещу Словакия всички са показали най-доброто от себе си. „В квалификациите първият ни мач срещу Украйна беше доста труден, но успяхме да се преборим. „Във финала показахме най-доброто, на което сме способни и победихме", каза Ива Иванова.

„Чувствах се много добре през цялото време и смятам, че направихме нещо много голямо. Мисля, че намерих своето място в отбора и ми беше много приятно да съм част от състава", заяви Александра Габровска.

„Искам отново да поздравя момичетата. Те постигнаха невероятен успех. Момичетата се пребориха с голяма конкуренция и наистина успехът е изключителен. За нас най-вълнуващ беше моментът, в който при влизането в комплекса в Гранвил видяхме снимка на миналогодишните шампионки, а сега и нашата снимка ще бъде поставена там", коментира Велиан Бакалов.

България триумфира на Европейското отборно първенство по тенис!

Йоана Константинова се класира на два полуфинала в Германия

Ник Кириос пропуска и US Open

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS