Федерацията победи Григор и Хасково за кортовете БНТЦ

dsport.bg

Българската федерация по тенис ще продължи да бъде стопанин на кортовете „Академика 2011“ в Борисовата градина в София. Това стана ясно, след като бяха обявени резултатите от конкурса за отдаване под наем на съоръжението, по-известно като Български национален тенис център (БНТЦ). Сред участниците в конкурса беше и ТК „Хасково“, подпомогнат от най-добрия ни тенисист Григор Димитров.

След като от БФТ са предложили по-добра оферта, запазват правата си върху тенис базата и ще я стопанисват поне още 20 години. Според публикуваните резултати БФТ е на първото място и печели конкурса, а ТК "Хасково" остана втори, като други участници липсват, което стана ясно още в понеделник.  

Участието на Григор в конкурса обаче внесе сериозен смут сред членовете на родната федерация Последваха полемики доколко морален е ходът на хасковлията спрямо развитието на спорта в страната.  

Спор морално ли е Григор Димитров да кандидатства за БНТЦ

Реакция относно желанието на Григор Димитров да вземе Националния тенис център

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още