В неделния следобед Роджър Федерер вдигна своята 10-а титла от домашния си турнир в Базел. А след това не изневери на традицията - Маестрото събра в една от залите на "Санкт Якоб Хале" всички деца-подавачи и ги черпи с пица - нещо, което се превърна в практика през годините.

Десета титла на Федерер в Базел

Известен факт е, че като дете самият Федерер две години е бил в ролята на подавач и затова винаги се е отнасял много добре с децата.

За Федерер това бе общо 103-а титла на ниво АТР, с което се доближава на 6 от абсолютния рекорд от 109 на Джими Конърс. И въпреки че за десети път е №1 в Базел, и този път легендарният тенисист не сдържа сълзите си.

"Не приемам тези победи като нормално нещо. Приемам ги като нещо доста уникално и специално, въпреки че вече са много. Всяка една има различен вкус и се опитвам да се насладя възможно най-много на момента."

"Когато стоя тук и поглеждам към всичко, през което съм минал, винаги ме разчувства. Само музиката и мисълта, че подавачите вече тичат ме кара да настръхвам."

"Не получаваш много шансове да спечелиш един турнир 10 пъти, така че не мога да съм по-щастлив, че се случи тук в Базел, а и също в Хале. Беше страхотна седмица, прекрасно време. Феновете бяха нереални отново, както много други години. Играх страхотен тенис и бях в състояние да стигна до края."

През тази седмица Федерер ще си вземе почивка, след като взе решение да не участва на Мастърса в Париж.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS