Фенове на Левски: Част от задълженията са заради изискване на УЕФА

dsport.bg

В традиционната анкета на „Пресклуб България” Отбор на месеца бяха избрани феновете на Левски. На пресконференция бяха поканени председателят на НКП Степан Хиндлиян, Даниел Стрезов от „Тръст Синя България”, Илия Христов от сдружение „Сини сърца” и Христо Коев от „Ултрас Левски”. Те получиха специална награда като коментираха и актуалните теми около „синия” клуб.

Степан Хиндлиян: „Радвам се, че усилията, които привържениците на Левски, полагат за спасението на клуба стига до толкова хора и това бива оценявано. Това е оценка за това, което правим и си заслужава всичките усилия в тази посока. Хората започват да оценяват, че моделът, по който се управляват клубовете е порочен и нестабилен. Левски не е в числото, в което е управляван от едно лице и неговия бизнес.”

Даниел Стрезов: „Безпрецендната помощ намира отзвук не само в България, а и чуждите медии обърнаха внимание. Беше време в клубния музей да влезе трофей. Феновете нееднократно са печелили битки, а сега беше време за битка извън трибуните."

Илия Христов: „За първи път можем да си позволим да говорим заедно за Левски, защото това е признание за всички привърженици на Левски.  Надявам се и играчите да вкарат нещо в музейната експозиция. Феновете винаги са били неделима част от клуба.”

Христо Коев: Искам и аз да благодаря на феновете, защото това е висока оценка за тях. Наградата е за всички. Кампаниите продължават. Това, че има собственост, не означава, че няма кредити.”

Даниел Стрезов: „Обсъждали сме кое да е името в Надзорния съвет, има го в поканата за Общото събрание. Може да го видите в Търговския регистър. Не е важно какво ние вярваме, а какво се случва. Единият голям проблем е елиминиран. Мажоритарните собственици нямаха възможност да бъдат такива. Остава другият – финансирането на клуба. Решаването му е с оптимизиране на разходите и доста по-оптимален бюджет, което ще бъде обвързано с понижаване на целите. 11 години ще станат от последната купа. През времето показахме, че това не е най-важното нещо за феновете. Подкрепата ще бъде налице, ако се работи правилно. При предишния път, когато Наско Сираков се завърна през 2006 година, неговите промени бяха дискусионно приети, но след 2 години видяхме какви резултати имаше. Хората ще подходят с търпение."

"В края на януари на срещите между Васил Божков и феновете, тогава Димитър Ганев спомена за дълговете.Част от финансирането на клуба през последната година бе под формата на заеми и дарения при управлението на Васил Божков. Причината е заради изискване на УЕФА за финансовия феърплей. Това нещо е известно" добави още Стрезов. 

Степан Хиндлиян добави, че не е сигурно кой ще изисква тази сума от 7 милиона, тъй като "Националната лотария" съществува под друга форма, а не под тази, която бе преди няколко месеца. Той още каза, че това си е юридически казус. 

Хиндлиян: „Левски не спечели важен мач в последните 12 години, но Хубчев не е треньор през всичките години. През последната година, Левски спечели само един важен мач, срещу Лудогорец с дузпи, когато и късметът бе с нас. Не ме питайте как се прибрах от Пловдив, поредният мач, след който не ти се говори. Резултатът бе катастрофален. Играем селски футбол. За прозрачността на клуба, аз нямам причина да се съмнявам към тази заявка към настоящия момент. Имаме нужда от прозрачност на всяко ниво.”

Сираков обяви с точност задълженията на Левски

Наско Сираков: Намалявам бюджета на Левски поне наполовина

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още