Феновете на Ботев Пд потърсиха отговори за „Колежа“ пред Общината (ВИДЕО)

dsport.bg

Феновете на Ботев се събраха пред сградата на Община Пловдив заради неяснотите около строителство на клубното съоръжения на "жълто-черните". Те бяха поканили на среща кметът на Пловдив Здравко Димитров, заместника му Пламен Райчев, проектанта на стадиона арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов, ръководителя на проекта от страна на Община Пловдив инж. Атанас Чилингиров и собственика на фирмата-изпълнител Илиян Филипов. От Община Пловдив заявиха, че няма да имат представители на срещата.

Акцията на "жълто-черните" привърженици се проведе, въпреки забраната на полицията. 

"От април 2020г. се чакат сметки за стадиона и след две години и половина пак сме тук със същите въпроси. Още не знаем за какво ще бъдат похарчени 25-те млн. През 2019-а година беше внесен проект, миналата година също беше внесен, в началото на тази имаше трети внесен проект. До сега трябваше да са усвоени тези пари. На стадион Локомотив се строи и няма проблем, а при нас винаги има. Искаме нормален, откровен честен отговор.Две години срещи. Скоро гражданите на Пловдив ще събират пари за Модър-Царевец, ул. Даме Груев, за пробива под Водната палата. Как феновете ще плащат за общински стадион. Феновете на Левски събират пари, за да си спасяват отбора, а не да си строят стадиона. Примерът на кмета беше леко нелеп", заяви един от известните фенове на Ботев Атанас Стафунски.

Въпросите , на които феновете очакваха публичен отговор:

Как ще бъдат вложени и какво конкретно ще бъде изпълнено (кои СМР) с първоначално осигурените от държавата 25 млн. лева за довършването на стадион "Христо Ботев"?

Ще бъдат ли вложени по предназначение гласуваните от Общинския съвет на град Пловдив 12 млн. лева за цялостното изграждане на козирката (включително цялостно покривно покритие) на стадион "Христо Ботев" и кога ще се случи?

След пропуските и промените в проекта и в изпълнението на стадиона, гарантирате ли, че стадионът ще може да получи в близко бъдеще категория 4 от УЕФА?

Как планирате цялостното завършване на стадион "Христо Ботев", съгласно проекта и откъде ще осигурите необходимите за това средства?

След като до 2014 г. в строителството на стадион "Христо Ботев" бяха вложени около 10 млн. лева, а в последните 2 години бяха осигурени за довършването му още над 40 млн. лева, кога стадион "Христо Ботев" ще бъде окончателно завършен и колко още средства ще са необходими за това?

Феновете скандираха "Искаме си Колежа" и пяха песни на любимия си отбор.

Внесоха поправките за строежа на ''Колежа'', точната сума на проекта още не се знае

Ботев Пд ще подкрепи феновете си за срещата им с кмета на града

Феновете на Ботев поканиха кмета на Пловдив на среща и му зададоха 5 въпроса

Феновете на Ботев излизат на протест

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още