ФИФА обсъжда таван на заплатите на футболистите и преструктуриране на финансите

dsport.bg

Президентът на ФИФА Джани Инфантино сподели мнението си по предложените реформи във футбола. Той призна, че е много вероятно да се наложи ограничение в заплатите на футболистите, за да се преструктурират финансите, в следствие на пандемията от коронавирус.

Инфантино покани представители на асоциациите на среща и след нея изрази увереността си, че са необходими по-ясни и строги финансови разпоредби.

„Чух интересни предложения в широк спектър от теми. От такива за таван на заплатите, през ограничени суми за трансфери и други механизми за данъчно облагане. Тези мерки, проекти и идеи трябва да бъдат обсъждани на всички нива. Знам, че това ще предизвика сериозен дебат, но трябва да се говори за това и да минем заедно през този труден период“, сподели президентът на международната футболна централа.

Според Инфантино те първа предстоят промени във футбола, които тежката финансова ситуация ще наложи. "ФИФА вече работи в тази насока. Трудният период може да ни доведе до големи промени. трябва да покажем единство във всички аспекти", завърши той.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук