ФИФА: Разследването срещу Инфантино е необосновано

dsport.bg

Разследването, което започна спецпрокуратурата на Швейцария срещу президента на ФИФА Джани Инфантино, е необосновано, твърдят от международната футболна асоциация.

Инфантино бе погнат след разкрития за негови срещи с Главния прокурор на страната Михаел Лаубер през 2016 и 2017 година.

„Никога не е имало основателни причини за разследване, защото не се е случило нищо, което дори да се доближава до криминално деяние", твърдят от ФИФА и добавят, че всички срещи са били официални и са извършени на публични места като хотели и ресторанти, без да бъдат обществена тайна.

„ФИФА и нейният президент отхвърлят категорично всички твърдения за оказване на влияние върху прокуратурата".

Според международната футболна асоциация разследването е с неясна обосновка и няма наличие на каквито и да било детайли по случая. Поради тази причина Джани Инфантино ще продължи да изпълнява ангажиментите си като президент на ФИФА.

Швейцария започна разследване срещу Джани Инфантино

Сеп Блатер: Инфантино трябва да бъде наказан

ФИФА отказва да съобщи дали ще разследва Джани Инфантино

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още