Българският национал Филип Кръстев участва в подкаста на клубния си тим Лос Анджелис ФК Inside LAFC. Полузащитникът говори по разнообразни теми, включително откъде идва прякорът му Фуфу, как обича да отпразнува вкараните голове, откъде знае толкова добре английски, какви са първите му впечатления от ЛА, как върви адаптацията в новия тим и каква музика обича да слуша.

Филип Кръстев призна, че Христо Стоичков, който работи в Щатите се е свързал в него. Бившият халф на Левски беше запитан за ситуацията в българския футбол след Световното първенство в САЩ през 1994, на което завършихме четвърти.

Ето какво заяви той по темата:  

„Няма да ви лъжа, че ситуацията в българския футбол е много тежка. За последно играхме на голямо първенство през 2004 – Европейското. Не сме се класирали никъде от тогава. Смятам, че други държави в Европа се развиват бързо. Имаше държави, които бяха много под нас, но сега ни настигат и дори ни задминават. Стават по-добри от нас. Трябва да променим нещо в България. Да променим системата, да променим всичко, защото има много таланти, но нещо не се получава и националният отбор не е бил добър от много време. Същото може да се каже и за клубните отбори. Има много чужденци, които играят в тях. Нивото се покачи през последните години, но си мисля, че има още много възможност за развитие. Да, Христо Стоичков се свърза с мен“, заяви Кръстев за националния отбор. Той говори откъде произхожда прякорът му Фуфу.  

„За мен е ОК да ми казвате Фуфу. Много е проста историята на това малко име. Идва от моите родители, откогато бях много малък. Искаха да измислят нещо различно. За моето име има много различни галени имена. Това не го бях чувал никъде и родителите ми го измислиха“.

„Обмислял съм да сложа Фуфу на моята тениска, но не, не, не. Ще изглежда яко, но уважавам фамилията си“.

„Когато вкарам гол, обичам да го отпразнувам понякога с танц, но това е моят основен начин да отпразнувам головете (този, който направи при дебютното си попадение – б.р.). Следвам NFL. В България мачовете бяха много късно, но съм гледал“, сподели Кръстев.

„Нормално е хората в България учат английски, така че ако отидете там много хора могат да ви помогнат. Английският в днешно време не е толкова труден. Езиковата бариера е много трудно нещо. Бил съм в държави, в които не говоря езика и е много хубаво да разбираш всичко и да можеш да комуникираш“.

„Атмосферата тук е страхотна. Има баланс, защото хората тук са професионалисти и работят усърдно, но в същото време се забавляват. Обичам това в Лос Анджелис ФК и е страхотно място да съм тук“.

„Когато бях млад, винаги съм играл като №10 офанзивен халф. Винаги съм обичал да дриблирам и да поемам рискове. През последните години бях принуден да играя в по-дефанзивна роля. Промених играта си, но за мен най-важното е да се забавлявам, да играя атакуващо, да поемам рискове. Това опитвам, но искам и да съм ефективен“, каза Филип Кръстев.  

„Напоследък гледах много мачове от МЛС. Видях как другите отбори играят. Нашият стил на игра е по-свързан с европейския. Не оставаме пространства, тактическите ни позиции са по-добри от другите отбори. Мисля, че това ни различава от другите отбори. Играем като европейски отбор“, добави той.  

„Искам да бъде себе си, да се адаптирам бързо. Никога не съм имал проблеми в нито един отбор. Приятелски настроен съм. Мисля, че съм добро момче и съм отборен играч. Лесно ми е тук да се адаптирам и бързо да стана част от състава. Извън терена не съм имал много време да видя голяма част от града. Развълнуван съм, знам много за Лос Анджелис, защото лично аз обичам много неща в САЩ. Мисля си, че ще имам повече време опозная града. Има българи тук, които могат да ми помогнат. Обичам американска музика, рап, поп. По-голямата част от музиката, която слушам, е американска“.

„Бях много млад, когато започнах да играя футбол. На 3-4 години започнах да ритам с баща ми и дядо ми. Започнах да тренирам на седем. През целия си живот съм искал да съм професионален футболист. Винаги съм мечтал за това. Имам много големи цели. Искам да съм най-добрия играч, който мога да бъда и не си поставям лимити. Работя усърдно всеки ден и си мисля, че няма лимити, когато работиш здраво всеки ден.

„Когато бях в България, не знаех много за футбола, който се играе тук. Гледах само кратки репортажи. Сега имам по-добър поглед върху другите отбори и съм по-запознат със стила на игра и как отборите играят тук“, каза още юношата на Славия.

Филип Кръстев и ФКЛА претърпяха кошмарен обрат от мексиканци (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS