Полузащитникът на Динамо Букурещ Георги Миланов даде специално интервю за Дарик радио и dsport, в което говори за професионалните навици, които има, за да играе на високо ниво дори на 32-годишна възраст. Българинът бе с основна роля за това „червените кучета“ да се спасят от изпадане и да запазят мястото си в румънската Суперлига.

„Бяха изключително тежки 3-4 месеца. Когато дойдох, отборът беше на 10-12 точки от мястото за оставане. Наистина съм удовлетворен. Хората ме уважават. Бях шест месеца без футбол преди да дойда. Щастлив и доволен съм, че допринесох моя отбор да остане в Суперлигата. Има срещи с ръководството, хората и феновете много ме уважават. В близките дни и седмици ще се реши моето бъдеще“, започна Миланов.

„Чувствам се зареден да играя футбол, чувствам се добре. За втори път съм в такава ситуация – да съм 6 месеца без футбол, да показвам характер и желание. Аз съм изключителен професионалист. Това ми помага в живота и футбола. Феновете са като в България, като тези на Левски, които подкрепят отбора“, продължи той.

„През зимата ръководството инвестира в нови футболисти, почти изцяло нов отбор сме. Феновете го заслужават, на домакинския бараж играхме пред 35 000. Отбор, борещ се да не изпадне, играе през 35 000, великолепна атмосфера. Тежко е, вече съм на 32 години, но мига да кажа за себе си, че съм изключителен професионалист, не пия алкохол, никога не съм пушил, лягам си много рано и тези неща много ми помагат във футбола“, разкри Миланов.

„Ако живееш с футбола, знаеш как да се храниш, знаеш какъв режим да спазваш, много компоненти са, бил съм в тежки ситуации, винаги съм се справял, ако си такъв професионалист и имаш качествата, няма да имаш проблеми да играеш на високо ниво без значение от възрастта. Докато играя футбол, ще гледам да съм професионалист и да съм пример за младите, какъвто бях за младите в Левски“, сподели още Жоро Миланов.

Динамо Букурещ на Георги Миланов запази елитния си статут

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS