Георги Минчев сподели при завръщането на националния отбор на България по футбол от Румъния, че вярва, че отборът може да се класира на Световното първенство през 2026 г.

“Мисля, че се представихме на едно добро ниво срещу един доста сериозен отбор, който след няколко дни ще играе на Европейско първенство. Реалният резултат мисля, че беше равният”, започна Минчев.

“Имам още една година договор с АЕЛ Лимасол, така че не мога да коментирам. Ако има нещо, до няколко дни и седмици ще бъде ясно моето бъдеще”.

“Изрази се едно ядро от футболисти, които са викани постоянно в националния отбор. Мисля, че това доста помага. Горе-долу са едни и същи футболисти на всеки един лагер, което е в основата на добрите игри в последно време”, добави нападателят.

“Мисля, че тези приятеслки мачове са една добра основа да изградим отбор, който квалификациите да търси победи, да се класираме на голямо първенство. Това е целта. Отдавна не сме се класирали. Мотивират ни. Знаем, че това ни е целта (б.р. класиране на Мондиала през 2026 г.). Целите на президента и футболистите са едни и същи. Вярвам. Тренираме здраво", завърши Минчев.

Илиан Илиев: Важното е, че футболистите дадоха максимума от себе си

Дюлгеров за спасената дузпа: Бяхме подготвени с треньора на вратарите

Голям Иван Дюлгеров, България не се даде на Румъния

Кирил Котев: За да повярват хората в нас, трябва себераздаване от първата до последната минута

Костадинов: Показваме стабилна игра и сме равностойно на евроучастници

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS