Георги Попов: Сираков ще получи акциите на Левски до края на другата седмица

| БГ футбол, Левски

Наско Сираков ще получи акциите на Левски до края на другата седмица. Това заяви мажоритарният собственик на "сините" Георги Попов в интервю за БТВ. 

От Левски са изпратили писмо до министър-председателя Бойко Борисов, който по думите на Попов е трябвало да откаже претенции към акциите на клуба.

"За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те все още са негови (на Бойко Борисов). При негов отказ, те ще се върнат при мен. Той може да бъде мълчалив отказ. С други думи Бойко Борисов може и да не отговаря на писменото запитване от Левски", каза Попов.

"Ние сме го питали в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков", заяви още той.

На въпроса кога ценните книжа вече официално ще са в ръцете на Сираков, Попов увери: "Реалистично е до края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков". 

"Не е само Наско Сираков. Той има подкрепата на феновете и считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление и на финансиране. И самата структура на футболния съюз".

"Не съм имал честта и удоволствието, но го поздравявам за смелостта и отговорността, която поема. Искам да поздравя всички с утрешния празник. Културата е нещо, на което ние разчитаме. А също така да изполвам и повода за двойния празник - 106-тата годишнина на клуба и да помоля всички с дружни усилия да се борят за неговото бъдеще", завърши Георги Попов.

Левски връща акциите в Дубай за ново джиросване

С Бутонките напред: Последно: Даде ли Божков акциите или?

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още