Георги Самуилов: Проектът ще струва 25 милиона лева

dsport.bg

Президентът на Ботев Пловдив Георги Самуилов разкри, че строежът на Колежа ще излезе около 25 милиона лева. Той разкри това говори на голямото събитие в Пловдив. Настроението беше приповдигнато и всички очакваха с нетърпение причтните новини.
Георги Самуилов каза следното: "Всичко това ще струва около 25 милиона лева. До този момент се стигна след много чакане с много препятсвия, казуси и процеси, които трябваше да преодолеем, но както виждате се спазвам обещанието и вече е факт - един исторически ден, който всички ние ще помним. Така искам да благодаря, защото без съдействието на общинската и областна администация на град Пловдив, нямаше всички да сте толкова усмихнати и щастливи. Тези две администации ни помогнаха страшно много, добави той.

"Искам да благодаря на областни управител Здравко Димитров, кмета на община Пловдив Иван Ботев. Ботев Пловдив ще завърши този стадион и той ще получи четвърта категория и лиценз от УЕФА. Това е много важно нещо. Отново искам да благодаря на всички. И последно искам да ссе обърна към футболистите- преди няколко дена на 22 август се навършиха 102 години от първото обличане на жълто-черния екип. Искам да им кажа да са достойни и мъжествени на терена, да бъдат горди, защото като паднем всички берем срама. Това е благодаря", добави той.

След края на речта си пред феновете Самуилов даде кратко интервю пред журналистите, в което заяви, че стадионът ще започне строежа със собствени средства и че началния ремонт ще продължи между 4 и 6 месеца.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още