Германските грандове заделят пари за малките

Германските грандове Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен, както и РБ Лайпциг събират пари в подрепа на отборите от Първа и Втора Бундеслига, които не са в толкова добро финансово състояние. Те са готови да дадат 20 милиона евро на по-скромните клубове, като парите ще дойдат от телевизионните права, които четирите тима ще получат от участието си в Шампионска лига през този сезон. 

Байерн намали заплатите на играчите си с 20%

Според германските медии парите ще бъдат пренасочени към фонд за подпомагане на най-засегнатите от кризата с коронавируса. Четирите клуба са готови също така да дадат допълнителни 7,5 милиона евро. Очаква се до дни ръководството на Бундеслигата да вземе решение как точно ще бъдат разпределени средствата.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още