Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков коментира случая с признанията на играчи на Черно море, че са участвали в уредени мачове. Той заяви, че е изненадан от това и, че баскетболът у нас е чист.

Огромен скандал в баскетбола, от Черно море признаха за уредени мачове

"За мен е изненада това да го чуя. Изненада е и ще ви кажа защо. Преди няколко години започнахме кампания, през 2016/2017, да си партнираме с най-голямата фирма, която разследва такива проблеми Sportsradar. Ние всъщност преди няколко години направихме една брошура, в която информирахме всички състезатели и треньори, които участват в такива неща, че е наказуемо. Преди 2 години им дадохме една декларация, която трябва да подписват на всяко първенство, че не участват в залагания. Аз лично съм изненадан. Такава е работата, явно трябва повече да се работи. За мен лично е много неприятно всичко, което чувам, защото ние се борим за чист спорт. Това, което чувам, е наистина неприятно и аз лично се надявам, че президентът на клуба, след като има такива данни, той е направил каквото трябва и си е взел поуката", заяви той пред bTV.

"Бях много изненадан и после говорих с президента. Не съм чел това, което бе написано, защото ми се искаше от първо лице да разбера, и той ми разказа това, което е казал в интервюто. Което е неприятно и стряскащо, защото нашият спорт по принцип е чист и ми се иска да остане така. Имаме кодекс, но това трябва да бъде установено от компетентните органи, за да може да се наложи наказание. Чак тогава може да бъде наложено наказание, а те са доста сериозни... като лишаване от права за доста години", добави той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS