Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов заяви, че в решението на БФС да ограничи участието на вратари извън ЕС в родното първенство няма логика. Гонзо бе категоричен, че у нас няма проблем с този пост, за да се взимат подобни кардинални мерки. 
"Не намирам логика в решението на БФС вратари извън Европейския съюз да не могат да пазят в България. Локомотив Пд разчита на двама български вратари, които са едни от добрите на своя пост. Колкото повече органичим бройката на чужденците, толкова по-силен национален отбор ще имаме. Това обаче няма как да стане заради Европейския съюз. Не смятам, че вратарският пост е такъв проблем в България, за да взимаме такива решения", обясни бившият нападател.

Иванов коментира и жребия за 1/8-финалите на Купата на България, който прати Локомотив Пловдив срещу Литекс. Гонзо сподели, че "смърфовете" са фаворити в мача, но очаква тежък двубой.
"Смятам, че Локомотив Пд е фаворит срещу Литекс. Няма да си правим илюзии, че мачът ще е лек. Нашият отбор е добре подготвен и ще играе и на двата фронта - и за първенстъвото, и за Купата. Надявам се да продължим с победите. По никакъв начин няма да подценим това, че Литекс са във Втора лига. Има време да се паднем с Левски", каза спортният директор на пловдивчани.

БФС въведе шокираща забрана, която касае вратарите

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS