Григор: Копирах способността на Федерер да продължавам напред

Димитър Пенев Димитър Пенев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че е копирал Роджър Федерер само в едно нещо - способността на швейцареца да се вдига след разочарования.

„Това съм забелязал най-ярко у него. Неговото умение да го прави е изумително. Винаги съм му се възхищавал, както и за много други неща. Просто първата ти естествена реакция е да започнеш да униваш, да премисляш, което е много трудно. Едно от най-важните качества е да се научиш да продължаваш напред и да оставяш зад себе си. Наистина е трудно, едно от най-трудните неща, които трябваше да науча. И все още съм в процес на учене, не съм го усвоил изцяло", заяви Григор пред NewYorkTimes.

„Когато младите играчи започват своя път, мисля, че те не бива да бъдат сравнявани с никого”, заяви българинът по повод неговия сравнение с Федерер. „Мисля, че те трябва да получат повече пространство, повече време, за да намерят себе си преди всичко останало. Аз самият разбрах това по трудния начин", заяви Димитров и добави, че последните 6-7 месеца са били много тежки за него.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още