Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев обяви, че е крайно решен да строи нов стадион за клуба. Шефът на „червените” също така заяви, че лично негова е отговорността за назначението на Милош Крушчич като треньор. Ганчев организира днес среща с феновете на отбора. Ето какво каза той за стадиона.

„Ще има. Документално всичко е съгласувано. Още на следващия Министерски съвет ще бъде гласувно смесено дружество между ЦСКА и държавата. Предварителното проучване приключи на 15 септември, до 15 март ще стане проектирането. До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория. Когато хората идват на мачовете ни, да им бъде комфортно и приятно. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в новия стадион”, коментира Ганчев пред "Топспорт". Той говори за назначението на новия треньор Милош Крушич.

„Аз поемам пълната отговорност за назначението на Крушчич. Той е с отбора от четири месеца и познава отлично футболистите и обстановката. Нов треньор сега нямаше как да вземем. Ще видим докъде ще го докараме. Призовавам феновете да не сменят треньора след всеки лош мач и загуба. Той е младо момче, кадърно. Мисля, че ще се справи”, допълни Ганчев.

Той коментира и ситуацията с оставката на Боби Михайлов. "Нямам фаворит такъв, не е моя работа. Само да е човек, който иска да работи и да развива футбола ни, да не пречи, да е компетентен. Да не се напива до 11:00 часа. Батето, лека му пръст, беше единствен - можеше да пие по 24 часа в денонощието, но не го хващаше. Трябва да се налагат младите. Това ни беше голямата борба - на мен и Наско Сираков, от много години е така. Със зъби и нокти се борихме това да стане. Трябва да има ясен павилник във футбола ни", добави той и обяви, че е задраскал Николай Бодуров с "дебелия флумастер".

Ганчев допълни и, че купи автобус за "червените".  "Ще ви разкажа и за автобуса. Една година преди търга за емблемата, фенове от различни фракции дойдоха при мен и ми заявиха, че най-важното е това - да си вземем емблемата. Казаха - ти вземи нея, ние ще купим автобус. Откриха сметка, в която към днешна дата още има... 57 лева. Ще купя и автобус", добави той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS