Люис Хамилтън използва Инстаграм профила си за да призове хората да последват примера му използвайки растителна диета, за да помогнат на околната среда.

„Не е лесно имайки предвид това, че ние обикаляме света и го замърсяваме повече отколкото хората, които живеят в собствените си градове, но това не означава, че трябва да се страхуваме да говорим за положителна промяна", сподели той.

Хамилтън притесни феновете си със странни думи: Иде ми да се откажа от всичко

Неговият бивш съперник на пистата и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо обаче не бе на същото мнение: „Не можеш да изпратиш съобщение един ден, а на следващия да направиш обратното. Всички знаем начина на живот, който води Люис и че водачите на Формула 1 вземат 200 самолета годишно. След всичко това не може да кажете: „Не яжте месо". Хамилтън обаче отхвърли критиките и каза, че всеки може да направи повече за опазване на околната среда, като даде списък на усилията, които полага в собствения си живот, за да защити планетата. Сред тях са:

- по малко пътувания

- използване на електрическа кола

- лишаване от използването на пластмаса

Пилотът на Мерцедес има възможността да спечели своята шеста титла от Формула 1 този уикенд в Гранд при на Мексико. За целта той трябва да спечели с 14 точки повече от преследвача му Валтери Ботас.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS