Холандски клубове загубиха дело срещу федерацията

| Световен футбол

Два холандски отбора загубиха дело срещу Кралската футболна федерация. Става дума за Камбюр и Де Гаахфшап, които заведоха дело, тъй като федерацията реши, че във връзка с прекратяването на първенството няма да има изпадащи и влизащи в елитната дивизия. Така лидерите във втора лига Камбюр и Де Граафшап изразиха сериозно негодувание и заведоха дело.

Съдът в Утрехт обаче отсъди в полза на федерацията, която затвори и последните врати на двата тима към елитната дивизия. Съдът е определил, че е в компетенцията на федерацията да действа по този начин. Това решение се оказва и последно, тъй като отборите са отказали да обжалват, тъй като не виждат смисъл в това.

"Ние загубихме, но загуби и футболът", каза диреторън на Камбюр Ард де Граф.

Така в Холандия остана нерешен единствено конфликтът между Утрехт и Федерацията. Клубът настоява да се проведе финалът за купата на страната и се обърна с искане към УЕФА за помощ.

Скандал в Австрия - може да изхвърлят ЛАСК от групата заради групови тренировки

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още