Христо Бонев за Ламбо: Светъл път, Стефане!

dsport.bg

Легендата на българския футбол и Локомотив Пловдив Христо Бонев изказа своите съболезнования на близките на Стефан Данаилов, който почина на 76-годишна възраст. Зума говори пред "Марица" и разказа интересни истории за приятелството си с големия актьор.

"Дълбок поклон пред Стефан Данаилов. Жалко, че един по един си отиват хората, които създадоха съвременна България. Уникален е най-точната дума за Стефан. Беше велик актьор, но и много харизматична личност. Той покоряваше с присъствието си. Говоря не само за сцената и филмите, защото там не съм специалист. Имам предвид присъствието му между хората. Имам много срещи със Стефан и те са незабравими. Той обичаше много футбола. Беше голям цесекар, но винаги се отнасяше с уважение към мен. Някой път ме е упреквал защо не съм останал в ЦСКА, след като играх за тях няколко мача. Винаги съм му казвал, че нямаше да съм този човек и футболист, който обича и уважава, ако не се бях върнал в Локомотив. И той се съгласяваше с мен. Макар и болен цесекар, той много уважаваше Локомотив", обясни Христо Бонев.

Зума разкри и как Ламбо е свалял напрежението в националния отбор преди важните мачове заедно с колегите си Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Димитър Манчев.
"В националния отбор често ни организираха срещи с актьори от театъра. Идваха той, Парцалев, Калоянчев, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов, Димитър Манчев. Той беше от червената част на актьорската гилдия, а Митко Манчев беше от болните левскари. Заяждаха се на тема отбори повече, отколкото агитките по стадионите. Ние си умирахме от смях. Това сваляше напрежението преди важни мачове. Познавах и съпругата му Мария, Бог да я прости. Бяха невероятна двойка. Чувствах и нея като приятел. Като си отиде тя, видимо и нещо голямо си отиде и от него. Сега ще се съберат на небето. Светъл път, Стефане!", каза бившият футболист.

Ламбо на мач - вижте любопитните кадри от началото на 70-те години

ЦСКА се сбогува с великия Стефан Данаилов

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още