И в Русия обявиха дата за подновяване на футбола

| Световен футбол

Руската Премиерлига обяви, че е изработила план, според който сезонът трябва да се поднови на 21 или 28 юни.

В елита на Русия не се играе от 16 март, но от лигата обявиха в понеделник, че са предложили два варианта на клубовете за доиграване на оставащите 8 кръга.

Едната опция е 21 юни с по един кръг мачове на седмица в първите две седмици, след което следващите пет кръга да се играят по два в седмица. Последните мачове ще са седем дни след предпоследния кръг.

Другата възможност е със старт на 28 юни. При него разликата е, че ще има седем кръга, които да са в график по два на седмица.

И двата варианта включват възможност за доиграване на двубоите от Купата на Русия.

В момента продължават дискусиите как тренировките да бъдат подновени и как чужденците да се приберат в Русия. Обсъжда се дори и вариант, при който по трибуните да има ограничен брой фенове.

В Русия скочиха на Беларус: Футболът там е вид порнография

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още