В Русия скочиха на Беларус: Футболът там е вид порнография

Една от основните теми във футболния свят последните няколко дни е продължаващото с пълна сила първенство на Беларус. Реално това е единственият шампионат в Европа, който се играе, а най-интересното е, че този уикенд се състои едва втори кръг. Миналата седмица шампионатът започна, независимо, че по същото време всички останали първенства излязоха в принудителна почивка.

Мачовете в Беларус приковаха вниманието на футболния фен, много европейски телевизии започнаха предаването им на живо, а за букмейкърите те се оказаха спасителна лодка заради липсата на събития.

В Русия са меко казано изумени от случващото се в Беларус. Почетният президент на  Руския футболен съюз Вячаслав Колосков определи мачовете като вид порнография. "В петък се опитах да гледам два мача. Това е някаква порнография, някакви глупости - няма нищо - нито зрители, нито футболни умения. И ние показваме тези глупости по централната телевизия", заяви Колосков .
Той заяви, че е много по-удачно да се повторят футболния финал от Летните олимпийски игри в Сеул през 1998 година между СССР и Бразилия, както и Купата на предизвикателствата през 1979 година в хокея на лед.

В същото време темата "Беларуски футбол" бе засегната и на високо политическо ниво. Лидерът на руската либерално-демократична партия и заместник председател на руската Дума Владимир Жириновки призова своя колега президента на Беларус Александър Лукашенко моментално да спре футбола и спорта.

„Навсякъде са предприети строги мерки, спортните събития са отменени, навсякъде се опитват да задържат хората у дома, а Беларус се ходи по улиците, всички са на стадиона, а самият президент играе хокей. Това е невъзможно, Александър Григориевич “, написа Жириновски в своя канал Telegram.

Недолюбван от ''сините'' фенове е връзката между България и единствената държава с футбол

Футбол се играе не само в Беларус, а и в...

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още