Идеята не е в това да се състезаваме с другите, а със себе си. Подобри своя рекорд!

dsport.bg

Днес имах удоволствието да получа няколко съвета за това как живеем активно от олимпийското ни злато – Тереза Маринова. С други думи, нямаше нужда да направя троен скок с дължина 15,20 м, за да го направя, а тя доброволна се съгласи да седне на 1,5м дистанция от мен, за да обсъдим какво означава за нея да живее активно и да подобрява своите рекорди.

1. Каква е вашата лична дефиниция на мотото „Живей активно“?

Да живееш активно за мен означава да не спираш да търсиш пътища и начини да подобряваш себе си във всички аспекти на живота, без значение дали става въпрос за личния или професионалния живот.

2. Какъв е вашият личен рекорд като лекоатлет за изминати километри на ден?

В съвременния свят е лесно да контролираш колко се движиш, колко вода пиеш и дори колко калории си приел. Поглеждайки моето смарт устройство виждам, че през последните два месеца три пъти съм прехвърляла 21 000 крачки и винаги в тези дни съм била в планината, любимото ми място. Иначе е ясно, че докато съм била професионален спортист това разстояние е било много по голямо. Идеята обаче не е да се състезаваме с другите, а със себе си, всеки лесно може да си поставя предизвикателство и поне един ден в седмицата ден да го увеличава с по малко.

3. С какво според Вас, активният начин на живот допринася за личностното и духовно развитие на нацията ни?

За ползите върху здравето всички сме наясно, но активният начин на живот има и социален аспект, много често чрез своите активности хората намират общото помежду си.

4. Вие като спортист с безброй отличия, с какво бихте вдъхновили неактивната част от населението ни , да промени своите възгледи?

Много е лесно да си намираме извинение, по-трудно е да стартираме своя нов живот от днес. Но знам, че всеки дръзнал да го направи много бързо усеща промяната, активните хора са по-усмихнати и по-енергични и когато си създадеш потребност да се движиш вече е лесно.

5. Какво за Вас ви носи пистата като усещане и бихте ли заменила изминатите километри с почивка пред дивана?

Не веднъж съм казвала, че на пистата всичко е различно за мен, даже въздухът, който дишам, ми е различен. Просто това е моето място и не бих го заменила за нищо.

Сега и двамата искаме да отправим предизвикателство не само към себе си, но и към Вас, а именно да се включите в пешеходното предизвикателство на Нестле за Живей Активно! – Подобри своя рекорд!. В рамките на Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември, имате на разположение 5 столични парка, превърнати в пешеходни маршрути - Южен парк, Западен парк, Борисова градина, Северен парк и Южен Парк 2 (градинката зад музея „Земята и хората“), и веломаршрута от Борисова градина до Южен парк, минавайки през Ловен парк. Търсете специалните знаци на Нестле по всеки маршрут и участвайте в томбола за много награди, защото дори са решили да наградят тези, които помагат на себе си като бъдат активни. Всичко се случва и тук https://www.nestle.bg/bg/jiveiaktivno/nestle-za-jiveiaktivno-sofia

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ