Играчите на Ливърпул водят преговори за намаляване на заплатите

| Англия

Футболистите на Ливърпул водят преговори с ръководството на клуба за намаляването на техните заплати. Информацията бе оповестена официално от лидера в класирането на Висшата лига.

„Разговорите с играчите за намаляването на заплатите са сложни, но те продължават“, се казва в официалното изявление на клуба.

Правителството на Великобритания посъветва клубовете да се договорят със своите футболисти за съкращаването на възнагражденията.

Ливърпул планира 30% намаляване на заплащането на играчите.

„Имаме ангажимент по въпроса за удръжките на заплатите през периода, в който не се играят мачове, но тези преговори са сложни и отнемат време“, казаха от клуба.

Ливърпул вече пусна част от служителите си в отпуск. Мярката засегна над 100 от служителите. От клуба обявиха, че те ще получат пълните си заплати за този период. "Червените" ще се възползват от помощта на правителството и 80% от възнагражденията ще се покрият от държавата.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още