Ще бъда кратък. Илиан Илиев е в правото да има претенции за въпросните ситуации, подминати от рефера Радослав Гидженов в мача срещу ЦСКА.

 Да, спряната атака на "Морето" в 26-ата минута беше обещаваща. Вярно е, че "червените" бяха  петима в защитата, но пък "моряците" бяха шестима срещу тях. Да, беше спестен втори жълт картон на Тибо Вион при фауловете, които извърши. На фона на това как се развиваше мача, а той се беше "закучил" за домакините, с човек повече Черно море можеше да вземе точка, че и три на "Армията".  И тогава можеше да остане в борбата за първата шестица.

И да, точно за това иде реч - целите пред Черно море. Какви са те? В отбора винаги твърдят, че се целят високо. Но го твърдят играчите, твърдят го треньорите.  Ами ръководството? Чули ли сте за поставена цел от човек от ръководството? Някой излезе ли за толкова години и публично да афишира: "Атакуваме призовата тройка! Целим се в купата на България!" .  Едно е футболисти и треньор сами да си поставят цели, които да преследват, друго е шефовете в клуба публично "да ударят по масата" и да ги заявят. И след това да има пълен контрол за пътя на постигането им. Дори, ако не завършването на прословутия стадион "Варна", поне евентуално модернизиране на "Тича" можеше да подейства като сигнална лампа, че в Черно море има ясно изградена стратегия за бъдещето. Мога да дам достатъчно примери в подкрепа на това, което твърдя, но обещах да бъда кратък.

Та ето затова в ключови мачове има съдии, които не приемат "Черно море" насериозно. Слагат го в графата "голям праз, и да загубят точки, те за нищо не се борят".  Жалко, защото на "Тича" имат отбор и треньор с възможности за нещо много по-голямо от 7-ото място. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS