Старши треньорът на Черно море и рожденик Илиан Илиев коментира категоричната победа на своя тим в гостуването на Царско село. „Моряците“ победиха с категоричното 4:1. Според Илиев тимът му е подходил сериозно към мача и това е една от причините за успеха. Той заяви, че Черно море не бива да има претенции срещу кого ще играе, ако иска да стигне до бараж за класиране в Лига Европа.

Черно море отпрати "царете" към битката за оцеляване

„Изиграхме сериозно мача, различаваше се много от предните. Искахме да променим отношението. Наближава решаващият бараж и искахме да изиграем сериозно мача. Голямо влияние имаше и късния час на срещата. Много ми е трудно да помисля как в 18:00 часа ще изглеждат двата отбора във Варна. Нека този, който прави програмата, да помисли. Дали ако го оставим на един стол на центъра два часа, ще издържи. Аз го казвам за качеството на футбола и радостта на хората. Излизаме от период, в който не тренирахме и мач в 18:00 часа ще е убийство“.

„Ние сме отбор, който създава доста ситуации, но и пропуска много от тях. Вкарахме първите две и това беше важно. В други мачове имаме по 28 удара и не можем да отбележим повече от 1 гол. По-хладното време също изигра ролята си“.

„Ако искаме да стигнем до баража с Лига Европа, няма претенции с кого ще играем. Арда и Ботев са добри отбори, така че ще е трудно. От нас зависи, играем на собствен терен. Пак повтарям 18:00 часа е адско време. Имаме подкрепата на хората. Задължителната победа някой път ни обременява“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS