Инна Ефтимова пред dsport: Сънувах стартовото блокче в Токио и винаги бе с щастлив за мен край

Инес Павлова Инес Павлова

Българската спринтьорка Инна Ефтимова даде специално интервю за Дарик и dsport, в което говори за предстоящите олимпийски игри в Токио. Лекоатлетката ни ще стартира на 100 и 200 метра на Игрите в японската столица.

"Много съм щастлива. Бях си поставила за цел участие именно на тази Олимпиада. Прави ме щастлива това, че съм се реализирала. В момента вълнението ми е огромно. Нямам тъпрение да отида там и да се състезавам. Исках да бягам и двете диспциплини. Нямам търпение да усетя емоцията, която дават самите Игри. Едно с едно състезание няма еднакво. Лично аз предпочитам 100-те метра, но може би на 200 метра има повече шанс за реализация", каза Ефтимова. 

"Коронавирусът не ми се отрази добре. Пропуснах две седмици от подготовката си, след това имаше дълъг процес на възстановяване и това се отрази на резултатите ми, но в крайна сметка успях да се събера и по ранкинг да се класирам за олимпийските игри. Имах голяма мотивация този сезон наистина исках много да участвам в Токио. Винаги съм се стремяла да дам най-доброто от себе си и този път няма да е по-различно. Игрите винаги са една по-различна емоция. Това е най-големият форум за всеки един състезател", допълни състезателката.

Ивет пред dsport: Последното ми бягане няма да бъде пред празни трибуни и фалшиви записани аплодисменти

"Искам да направя лични резултати. Не мога да дам конкретна цифра и резултат. Искам да бъда удоволетворена от самата себе си. Липсата на публика със сигурност е минус, но ние трябва да приемем тези забрани, за да може Игрите да се състоят. Няма как, това са правилата и всички ние трябва да ги спазваме. 

Не бих казала, че ще има още един олимпийски цикъл за мен. Не съм човек, който иска да участва на безброй много Олимпиади. В Токио ще е като за последно. Пожелавам си да съм здрава. В момента, в който съм там искам да изживея емоцията. Много пъти съм сънувала олимпийското блокче и винаги е било с щастлив край", завърши спринтьорката. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още