Йордан Лечков: Клубовете не искат Конгрес, решението е нелегитимно

dsport.bg

Бившият вицепрезиден на БФС Йордан Лечков за пореден път обяви, че решението на Изпълкома за свикване на Конгрес на централата е нелегитимно. Той говори пред БНТ. Според него клубовете у нас не са изявили желание за провеждане на Конгрес и поради тази причина няма смисъл от неговото организиране.

Лечков отново заяви, че когато има правила те трябва да бъдат спазвани колкото и лоши да са.
"Клубовете още не са изявили желание за Конгрес. Когато справедливият съд се произнесе, тогава ще видим кой е прав. За да има редовен Конгрес, той трябва да се свика по друг начин. Уставът категорично казва кой наследява президента. Аз оставка не съм подавал, нито съм си правил отвод. Вчера бе взето решение да бъдат прекратени трудово-правните взаимоотношения на Борислав Михайлов с БФС. Нямам апетити да се кандидатирам за президент на БФС. За да има редовен Конгрес той трябва да бъде свикан правилно. Колегите взеха някакво решение вчера, което за мен е нелегитимно. Оттук нататък съдът ще прецени. Когато има правила трябва да ги спазвваме, колкото и лоши да са те. Голямата разлика между мен и колегите е, че голяма част от тях живеят на гърба на футбола, а аз давам за развитието на футболисти. Вярвам, че ще се класираме за Европейското", каза бившият национал.

Лечков: Насрочването на Конгрес може да се окаже нелегитимно

Лечков вече не е вицепрезидент на БФС, Костадинов го сменя

Конгресът на БФС насрочен за 7 юни

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още